Waar staan wij voor

Missie

Op De Branding bereiden we uw kind optimaal voor op de toekomst. We willen dat ieder kind zijn plek in de maatschappij vindt en zich ermee verbonden voelt. Door het bieden van betekenisvol onderwijs maken wij kinderen bewust van de wereld om zich heen.

Visie

Als kleinschalige school kunnen we alle leerlingen veel persoonlijke aandacht en onderwijs op maat bieden. Zij voelen zich gezien en gekend door de leerkrachten en de andere leerlingen.

Dit geeft een gevoel van veiligheid en geborgenheid, wat nodig is om uw kind tot bloei te laten komen.

Hoe wij leren

Daltononderwijs is onze basis. Op onze school leren kinderen omgaan met vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze leren zelfstandig leven, samenwerken, effectief werken en nadenken over hun eigen gedrag. Het daltononderwijs combineren we met enkele beproefde methoden:

  • Met behulp van de pedagogische leerlijn ‘The Leader in Me’ van Stephen Covey leren we uw kind op een speelse manier levensvaardigheden aan.
    ·
  • Dit doen we in de vorm van unitonderwijs. Zo kunnen we zoveel mogelijk onderwijs op maat verzorgen voor elke leerling. · Door het bieden van betekenisvol onderwijs brengen we de kinderen in verbinding met de wereld om hen heen.